Teringin tapai goreng

Tapai goreng ke, goreng tapai ke, mane satu panggillan yang sesuai aku tak tau la. Mane-mane pun boleh kot. Tetibe sekarang aku teringin nak makan benda ni. Last aku makan 5 tahun lepas kot. Waktu tu aku masih belajar kat UiTM cawangan Jengka. Setiap hari Sabtu ader pasar malam, ha mase tu lah aku akan beli tapai goreng ni.

Aku tak pasti pulak tapai goreng ni resepi orang mane, dekat pasar malam tu cume ader 1 tempat jer yang ader tapai goreng. Mungkin tu resepi penjual tu sendiri. Pernah la aku suruh mak gorengkan tapai, tapi die tanye aku balik boleh ke goreng tapai? Aku rase kitorang penah try dulu, tapi tak jadi, tak same dengan makcik kat pasar malam Jengka tu buat. Ish… sedap giler ler!

Bestnyer, mane nak dapat ek? Sape tau? Takkan nak kene gi Jengka kot… Jauh ke pedalaman tu, ish tak sanggup!


Advertisements

2 thoughts on “Teringin tapai goreng

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s