Australia Best!!!

Mesti Tonton

Mesti Tonton

25 December 2008, Hari ni Krismas! Hari aku malas2 jer nak ke opis, maklum la cuti. Tapi ader keje yang kene disiapkan so malas-malas pun dtg la jugak. Kat ofis aku Min and Intan jer yang ader. Cuti beb, takkan nak keje lebih-lebih sangat… So malam kami pun planning nak pergi tgk wayang, sebelum tu teman Intan cari cd Newboys. Opss bukan la intan nak layan pun cd tu, untuk dimuatkan dlm episod Azwan Ali jer…

Sampai depan kaunter tu, kami bertiga masing-masing ade idea yang berbeza. Aku nak tengok Yes Man, Min nak tengok The Spirit, George A. Romeros Diary of The Dead. Alamak camne ni,  semue nak tgk citer lain-lain. Tetibe aku terpandang poster Australia, kat poster tu ader gambar perang-perang. So aku tanyer diorang, jom la tgk citer tu, macam citer perang jer… Akak layan citer perang ni. Intan jawab “Intan pun layan gak”. Min yang terdiam membisu just follow jer aku yang dah terus melulu ke counter. So nak dipendekkan cerita kitorangpun layak la citer ni…

Filem arahan Baz Luhrmann ini menampilkan shot-shot dan tempat-tempat yang menarik. Watak hero yang dipegang Hugh Jackman dan heroin Nicole Kidman sepadan dan cocok… Watak Nullah dipegang oleh Brandon Walters seorang kanak-kanak orang asli menghidupkan lagi filem ini. Lembu-lembu dan kuda yang pandai berlakon. Dalam filem ni ade humor, ader sedih, ader suspen, pendek kate semuenye lengkaplah. Filem ni menelan belanja $78,000,000. So saper2 yang belum tgk sila-silalah tengok filem ni. Yang pasti, inilah cerita yang paling aku suke dalam bulan ni. So aku bagi 4 bintang setengah. Citer ni memang best giler….!!!

Advertisements

2 thoughts on “Australia Best!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s