Aku masuk silat la konon…

Joy aku janji

Joy aku janji

Memulakan langkah sebagai seorang ahli Silat Cekak Hanafiah. Aku dan rakan-rakan kerja memasang hajat untuk belajar silat, gurunya pun tak jauh… Cikgu razlan, rakan sekerja.

Memang betul orang kate, orang tembak sekejap je dah mati, tak sempat nak bukak silat. At least, kalau terserempak dengan perompak bodoh ker, boleh la lawan, tak der la mengelabah lembik jer…

Sayer janji la tok... takkan tak caye lak!

Sayer janji la tok... takkan tak caye lak!

Satu lagi, silat ni jugak satu aktiviti senaman, dari duduk depan pc ofis jer, sekali-sekali kena bersenam jugak.

So gambar di atas adalah hari aku janji kami dengan Tok Guru silat yang berlangsung di MSU, Shah Alam. Segalanya berjalan lancar, janji dah terpatri antara kami dan Tok Guru.

Tapi malangnye, orang dah 2 kali pergi belajar, aku masih tak pegi-pegi lagi… Aku bukanlah hangat2 tahi ayam, tapi tetibe jerk malam tadi ader meting dengan ZRA sampai ke jam 9 setengah. Kelas silatnyer kul 9, mane sempat…

Tapi tak pe, next week aku mesti datang untuk belajar buah-buah and bunga-bunga silat tu… Tunggu!

Tunggu turn...

Tunggu turn...

Advertisements

2 thoughts on “Aku masuk silat la konon…

  1. hairi, apa perbezaan silat gayong dan silat gayong fatani? apa perbezaan world taekwondo federation (WTF) dan international taekwondo federation (ITF)? apa beza karate shotokan dan shito-ryu? saya pon tgk permainan martial arts yg sy tanya nie lebih kurang sama je… jawapannya: NAK TAHU BELAJAR LA DULU!

    tapi kalau saya, saya belajar silat cekak malaysia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s