Lagu dan kita

Sewaktu aku ke kedai makan semalam, tibe-tibe kawan ku bersuara. Lagu ni la yang mase abg accident dulu… Semue tengah feel lagu ni. Lagu yang di maksudkan tu ialah lagu Hentian Ini, XPDC. Dalam hati aku, memang kenalah tragedi accident kete tebalik tu dengan lagu…

Itu lagu die…Aku teringat pulak, ade satu zaman aku di universiti dulu (uitm jengka). Lagu yang famous mase tu, adalah lagu montage shin chan! Nak pegi kelas dengar lagu tu dulu. Balik kelas dengar lagu tu… And sangat famous jugaklah layan citer Shin Chan! Kira Shin Chan lah kartun paling famous waktu tu…

Shin Chan ni, karektor seorang budak tadika yang bijak. Soalan-soalan bodoh yang dikeluarkan dari mulut dia tu kadang-kadang boleh pecah perut gelak. Tapi kadang-kadang munasabah tugak. So kalau boring tu, boleh la tonton Shin Chan ni, kat ntv7 kul 7. Kat youtube pun melambak…

Biasa lah lagu dan kite memang tak boleh dipisahkan. Dengar jer lagu-lagu lame, automatik otak kite akan teringat kenangan-kenangan silam bersama lagu tu.. Lagu ni mase zaman aku macam ni, lagu ni zaman aku macam ni.  Standard la tu, berlaku pada setiap orang… Korang pulak macamana? Lagu aper? Di mana korang mase tu?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s