Setelah segalanya selesai…

Team Kes Jenayah

Alhamdullillah… syukurku tak terhingga kerana akhirnya, projek Kes Jenayah yang lama terbengkalai ini, akhirnya menuju episode akhir yang akan ditayangkan minggu hadapan (19 May 2010).

Walaupun pada mulanya aku sangat tidak berpuas hati apabila job ini diberikan kepadaku, namun atas dasar tugas..  aku laksanakan sepenuh jiwa. Mungkin ada rahmat di sebalik segala dugaan ini.  Pernah aku berputus asa, dah hampir meletakkan jawatan. Tapi pesan seorang sahabat, tunggu sampai dapat kerja yang secure dulu…

Bagaimanapun, hari demi hari, aku semakin selesa dengan tugas ini. Walaupun kritikan demi kritikan yang diterima oleh 2 puan besar di atas tu, akhirnya ianya selesai.  Dugaan, jangan cerita… En Polis cancel interview last minute, berdepan dengan budget yang terhad dengan krew production yang besar, pembelian futeg dan macam-macam hal lagi.

Mujur aku dapat assistant yang boleh diharapkan, walaupun dia hanyalah student pelatih di sini, kerjanya terlaksana dengan baik, terima kasih Tasya dan Sham.

Soal, rating… mungkin tidak adil jika dibandingkan dengan channel lain di Astro seperti Prima dan Ria. Namun untuk Astro Awani, ianya memadai…

Setelah segalany selesai, lengkap 13 episode ditayangkan.. aku akan melangkah keluar dalam Firdaus Maju Production dengna 1000 kenangan. Aku akan meninggalkan company ini dan melangkah ke alam pekerjaan yang lain. Sesungguhnya, aku amat  selesa bekerja di sini, dengan waktu kerja yang tidak terikat dan kawan-kawan kerja seperti adik beradik sendiri… Namun itu bukan halangan untuk aku mencuba sesuatu yang baru. Tidak mungkin untuk aku lupakan apa yang tertulis di sini..

Namun insyallah aku tidak akan menyesal! New begining…

Bersama SAC II Dato’ Ku Chin Wah, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah KL

Advertisements

One thought on “Setelah segalanya selesai…

  1. La….Cik Nora pun berenti gak ke? Apa-apa pun, good luck in Hijrah. You have the talent. With your passion and attitude, I’m sure you’ll become one of the top producer where ever you might be going. A big loss to FM….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s