Johor di hina!

Terbaru sedang aku membelek-belak akaun facebook, tetiba terbaca satu post kawan aku yang menulis Johor di hina. Disertakan juga keratan fb perempuan ini untuk tatapan umum dengan apa yang dimaksudkan Johor di hina tu… Aku selaku anak jati Johor amatlah tertarik dan terus baca apa komen-komen yang ditulis perempuan ni..

Sebagai orang Johor, memang sakit hati giler bila baca apa yang ditulis perempuan ni. Gambar picture profil perempuan bertudung dan memegang anak memang langsung tak kena dengan tulis-tulisan di komen boxnya.

Gara-gara di Johor tak der Famous Amos… setakat biskut tu, dia boleh cakap Johor ni negeri yang hina? Apa kena mengena Johor dengan biskut! Memang mental betul perempuan ni.  Bila aku try search atas nama perempuan ini, aku jumpa satu fb khas yang bertulis Nor Azita Osman Hina Johor. Banned dia. Wah dah kena banned pun dgn warga Johor padan ler muka.

Kalau korang nak rasa kepanasannya sila la bukak fb yang dibuat khas utk minah ni… Aku rase fb ni dibukak tak lebih 3 jam dari aku menulis entry ni, tapi mendapat sambutan hampir ke 3000 orang. Yang bestnya, minah ni asal dari Kulim jer, Kulim pun tak der Famous Amos yang dimegahkan sangat tu… Dok bangga dengan KL, bahkan bukan negeri sendiripun.

Kalau nak kutukpun, kutuk orang sudah ler… Jgn la kutuk negeri. Membangkitkan kemarahan satu negeri! Kalau nasib tak baik Sultan Johor panggil mengadapkan dah payah… Kena ingat sikit, fb ni tempat lauhan perasaan bersifat umum, berjaga-jaga la sikit nak menulis tu.. Nak kena buang negeri ker cik kak oi!

SERIUS AKU BANNED POMPUAN NI!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s