Sekitar Audition Tv Al Hijrah

Pencarian muka-muka baru untuk menjadi host/pembaca berita tv Al Hijrah selesai sekitar jam 6 petang tadi. Sebagai sebuah station tv Islam tentunya kami mencari orang yang sesuai dengan prinsip-prinsip Islam itu sendiri terutama menutup aurat.

Sepanjang 2 hari kami menjalankan audion di sini, tentunya berbagai kerenah atau gelagat manusia yang kita boleh lihat. Ada yang datang sekadar mencuba nasib, ada juga yang datang untuk suka-suka untuk menemani rakan, ada jugak yang datang tidak memakai tudung, tidak kurang ada juga yang datang dengan bakat dan package yang sesuai sebagai seorang host.

Mereka hadir dengan pelbagai latar belakang. Salah satu yang menarik perhatianku, seorang calon pernah belajar selama 4 tahun di South Africa untuk mendalami Al Quran. Menarik. Stop.

Tidak kurang jugak fesyennya. Ada yang berbaju kurung, memakai coat, dan pelbagai gaya tudung. Tentu sahaja mereka memikirkan sesuatu yang sesuai dan mampu menarik pandangan para penemuramah.Walauapun gayanya, ternyata semua yang hadir dengan misi untuk menjadi sebahagai dari muka depan tv Al Hijrah.

Persoalannya siapakah yang mampu membuka mata para penemuramah dengan menjadikan dirinya ‘special’,  mempunyai ciri-ciri Islam yang tinggi dan sesuai dengan stesyen tv Islam, tv Al Hijrah?

Siapakah antara ratusan yang hadir, bakal terpilih sebagai tim tv Al Hijrah?

Sejauh mana bakat dan wajah itu, mampu menepati citarasa penonton tv Al Hijrah?

Secara keseluruhnya, audition pada hari ini berjalan lancar. Tahniah kepada tim Al Hijrah kerana sudi meluangkan hari minggu untuk audition ini. (pakat2 mintak bod..!)

Advertisements

One thought on “Sekitar Audition Tv Al Hijrah

  1. salam , saya tertinggal mengenai audition utk tv hijrah ini. Saya amat berminat berkerja di bidang ini terutama yang bercirikan islam. Bagaimana saya akan mendapat peluang atau information lagi untuk sesi uji bakat seterusnya atau masih adakah lagi uju bakat seteruanya. Harap dapat emailkan atau inform mengenai program uji bakat di tv hijrah.

    terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s