Phuket : Phi Phi Island Tour

Hari ke 2 di Phuket.

Hari ni kami mengikuti trip snokeling dan island hoping ke Phi Phi Island. Pada jam 9 pagi kami diambil oleh van dan membawa kami ke Marina Bay. Di sana kami diterangkan tentang lokasi dan keselamatan sebelum memulakan perjalanan bersama bot laju.

Sebenarnya aku dah tak berapa ingat berapa tempat yang kami pergi. Tempat pertama yang kami singgah adalah Maya Bay. Maya Bay ini terkenal sebab menjadi salah satu lokasi pengambaran filem Beach lakonan Leonardo. Pemandangannya sangat indah… Terdapat batu-batu besar mengelilingi kawasan ini.

DSC00729

DSC00735

DSC00728

DSC00748

Antara lokasi lain ialah, viking cave. Tapi kat sini tak boleh turunpun, hanya untuk ambil gambar.

DSC00780

Seterusnya kami ke Monkey Beach. Kami tak bernasib baik, sebab tak boleh bermain dengan monyet kat sini. Sebabnya tourist guide tu tak nak ambil risiko sebab baru-baru ni ada orang kena gigit dengan monyet. Oklah, aku pun tak heran tengok monyet tu. Cume aku tengok orang-orang Arab la yang agak pelik tengok monyet ni.

DSC00811Cuma guide kitorang jer yang turut ke pantai… Beri monyet makan. Kami jadi penonton jer…

DSC00814Ader jer trip dari group lain yang bermain dengan monyet ni… Macam cari nahas jer.

Next, kami ke lokasi makan yang termasuk dalam pakej. Kat sini lepas makan boleh lepak-lepak tengok pantai. Sory tak der gambar makanan, sampai terus makan dah lapar… Tak ambil gambar pun.

Destinasi terakhir dalam trip kami adalah ke Koh Khai Nok Island. Pulau ni kecik jer, ada kedai pakaian dan makanan ringan. Tapi harga amatlah mahal. Ais krim dijual dari kerusi ke kerusi, kami pun belilah… Tapi kat sini ada air dan buah yang dah masuk dalam pakej.

Cuaca tersangatlah panas masa ni. Aku memang malas nak main air sangat. Sikit-sikit jer. Snokelingpun kejap jer aku dah naik. Kulit macam terbakar rasanya. So aku and Mr. Hubby banyak ambik gambar dan lepak-lepak jer…

DSC00816

DSC00829

DSC00823

DSC00836

Itu saja sekian…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s