Lavender Garden, Cameron Highlands dan Kisah Cinta

We are happy family... yeah...

Cameron Highlands… bukanlah destinasi pilihan, tapi meninggalkan banyak kenangan manis buat saya dan Mr Husband. Ini bukan kali pertama kami menjejakkan kami di Cameron Highlands. Masa bercinta dulu-dulu, rasenya dua kali kami ke sini, dan bila dah berumahtangga, ia menjadi lokasi pertama kami dan keluarga (termasuk mak ayah) bercuti bersama.

Tapi percutian ke Cameron Highlands pada penghujung tahun lepas pastinya bakal meninggalkan kesan indah buat keluarga kami bila ia menjadi lokasi percutian pertama buat Amsyar. Ya, kami membawa Amsyar melihat lokasi cinta kami! Chewah…

20141213_121530

20141213_120523

20141213_122106

Walaupun sewaktu kedatangan kami ketika itu, isu tanah runtuh di sini masih hebat diperkatakan, ditambah pula isu kebanjiran warga asing dan isu pencerobohan tanah-tanah di sini untuk digondol dan dijadikan kebun sayur, tetap tak membatalkan niat kami sekeluarga. Waktu tu apartment dahpun ditempah. Nak tak nak, gigih jugaklah…

Actually, kali ni saya nak kongsi antara lokasi menarik kami di Cameron Highlands iaitu Lavender Garder. Lokasinya agak terletak di Tringkap dengan bayaran masuk RM5 untuk dewasa dan RM3 untuk kanak-kanak. Tak berbaloi manapun… Tapi untuk ambik gambar, tempat ni memang cun. Tapi masa kami tiba kat sini, orang sangat ramai dan panas. So tak syok nak bergambar sangat. Dengan nak mendukung Amsyar yang tak nak duduk dalam stroller masa tu, jadi gambar yang kami amik pun ala-ala jer la…

20141213_121046

20141213_123603

20141213_123455

20141213_124439

Selain tu, kat sini kita bolehlah tengok bermacam jenis pokok lavender yang harum tu kan…, boleh jugak beli lavender bawak balik dengan harga Rm15 sepasu. Terrorlah korang kalau bawak balik rumah lavender tu boleh hidupkan…Hehe.

Kalau dah penat-penat menapak nak naik tu, kat sini ada cafe dan korang bolehlah melantak pelbagai desert seperti scone, ais cream and smooties. Pastu view kat sini memang superb! So bolehlah korang posing sementara yang tak minat tu boleh duduk-duduk dan tengok ye…

20141213_115716

20141213_120030

20141213_122437

On the way turun, adalah kedai menjual survenir dan toy color purple, sesuai la kan untuk lavender… So boleh tengok gambar la ye… Chow!

20141213_123825

20141213_124143

20141213_122551

20141213_122340

20141213_122322

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s