Penang dan Museum Art Trick 3d

Ok harini nak kongsi cerita basi lagi. Project cuti-cuti wiz my love Amsyar ke Penang pada Dis tahun lps. I like… Penang. Kalau ade shooting kat Penang memang laju jer aku pegi. Kenapa aku suka Penang? Erm… tak tahu la. Rasenye byk tempat menarik blh pegi kot, dekat-dekat je. Takdelah jem sangat. Makan apatah lagi, byk choice. Antara kedai yg mesti aku pegi kat Penang ialah Beriani Claypot Best in Town, tak ingat nama kedai. Tapi kt area Masjid Kapitan Keling dan belakang lukisan lorong 3d dgn lukisan spt di bawah.

image
image

Batu Feringgi pun best. Malam, blh merayap kat uptown Batu Feringgi tu… tp barang tah ape2. Kalau pegipun tak penah beli barang. Dan… tak murah. Kalau dulu, kt sini melambak cd pirate. Citer yg bersiri mcm Grey Anatomy tu, di jual dlm bundle. Murah2… Tu dulu la… citer 10 tahun dulu, masa cd pirate berleluasa. Sempat la bawak Amsyar cuci mata kat sini. Confius… Amsyar ke mummy and daddy yg cuti mate?
image
image

Oklah sebelum aku merapu lebih panjang, kali ni sebenarnya cume nak kongsi pengalaman ke Penang Museum 3D Trick Art. Museum ni terletak kt Lebuh Penang, George Town. Waze aje… mesti jumpe. Parking? Boleh je parking kt tepi-tepi jalan tu. Banyak parking. Kalau penuh dekat2 situ ade parking bertingkat, blh la masuk. Tak mahalpun rm1 je kot. Harga tiket masuk rm15 utk dewasa dan rm10 utk kanak-kanak. Beroperasi dari jam 9 pg hingga 6 ptg, ofis hour u alls… Time aku pegi tu lama jgk la beratur, dalam setengah jam ade. Sbb tempat ni bagi org masuk berperingkat; sikit-sikit. Ini membolehkan kite bergambar kat lukisan 3d yg dibuat tu… kalau ramai sgt orang dlm tu, tak nampak lukisan la pulakkan.

Service diorg pun bagus, utk setiap area lukisan ade sorang penjaga. So die nilah akan tolong amik gambar u all. And ade point yg ditandakan agar korang dapat view sebenar lukisan tu. Kat sini ade 35 buah lukisan sedia menanti kunjungan korang utk berposing. So tengoklah hasil kami sekeluarga kat bawah ni…
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s