Krabi: Menaiki Loco ke Aonang

Ok, sekarang nak citer aktiviti malam ke dua kami di Krabi. Selepas pulang dari Island Hoping, ptg tu kami Aonang untuk mencari pakej ke Emerald Pool pulak. So kami pun tunggulah tu loco yang ala-ala tuk tuk tu… kat sini panggil loco. Selain loco ni kite blh jgk naik tricycle.  Kalau kt Aonang melambak kenderaan ni, dan warnanye merah, kecik sikit dari loco.

Ok, berbalik pada tunggu loco, tunggu punya tunggu tak lalu-lalu. Kamipun amik keputusan untuk jalan sikit2 ke town yang terletak 3km dari hotel kami. Maunyer tercabut bahu laki aku mendukung Amsyar yang berak 8 lg tu…

Nasib baik baru jalan skit loco pun lalu, tp punya la laju nak tahan pun tak berani. Tp diorg ni hebat walaupun laju, blh break emergency gitew… so kami pun naik la loco menuju pasar malam Krabi. Tapi bukan ini pasar malam yg happening tu, kami sebenarnye dah silap masuk pasar malam. Banyak makanan jer dekat sini.

Mcm tak best jer pasar malam ni, so kami amik loco untuk ke Aonang dengan harge 600 bht rasenya. Yang pasti tak mahalpun.

image

image

Kami sampai di Aonang dan cari la pakej bersesuai ke Emerald Pool, paling murah dapat 900 bht sorg. Pakej ni lengkap dengan pick up di hotel dan makanan halal. Kira oklah ni. Agent ni pun mesra alam. Seronok berborak dengan die. Die kate die dari Phuket, cari rezeki dekat Krabi. Phuket byk competition.

Malam ni kami balik naik loco yang kecik sikit atau mini teksi. Harganya 2 x ganda loco. Tp memandangkan dah malas nak mencari loco, kami naik aje…

image

So esk kite citer pasal Emerald Pool yang cantik tu ye.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s