Ais Krim Pasu Bahaya?

Baru-baru ni aku ada beli ais krim pasu yang semakin popular tu, then aku postlah gambarnye di fb dan instagram. Ada seorg kawan tegur aku tentang bahayanya makan ais krim pasu ni. Die copy dari viral internet… even sebelum makan pun kakak aku ada begitau pasal perkara ni, tentang penggunaan pasu sebagai bekas makanan tak menepati food grade dan merupakan penyebab kanser.

image

Haha lawakpun ade dengan keyboard warrior macam ni. Bukan ape kalau nak menulis tu pun, elok la tgk dengan mata kepala dulu, dan rasalah sendiri. Orang yang jual ais krim pasu ni taklah bingai sangat. Dah namapun pasu, natijahnye tentulah ada lubang air. Kalau die letaknya aiskrim dalam tu, bocorlah gamaknye… maka melelehlah ais krim keluar dari lubang! Of cozlah dieorg tak letak ais krim dalam pasu. Diorg letak ais krim tu dalam cawan kertas then diletak dalam pasu. Pasu ni umpama tempat pemegang jer… kalau nak bawak balik tanam bunga pun blh…

Ais krim pasu ni same jer macam ais krim biase, cuma selepas penuh satu cup tu, ditaburnya serbuk oreo kat ats , tu yang tak nampak cawan kertas tu. Pastu letak la jelly cacing dan daun pudina sebagai hiasan.

image

Makan kat Klebang, melambak giler kedai jual ais krim pasu ni

p/s: Eloklah cuba dulu sebelum buat kesimpulan sendiri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s