Suap kambing makan di Farm in the City

Last weekend kami ke Farm in the City. Betullah seperti yang di kata… kebun dalam bandar. Masuk tempat ni macam balik kampung, kampung yang banyak binatanglah. Dari luar dah dengan bunyi ayam, itik, kambing…

Ok, tiket masuk ke tempat ni rm32 for adult. And utk budak2 rm25 but untuk baby free. Agak-agak mahal ke murah? Korang nilai sendirilah ye lepas baca entry ni. Maka kamipun merayap la di dalam Farm in The City ni ala2 tourist gitewww. Haha…

Takde lah menarik manapun tempat ni sebab aku ni orang kampung, setakat tengok ayam itik tu biasalah… tak banyak sangat binatang dalam ni, yang ada pun burung2, kura-kura yang berbagai jenis, kuda padi, kambing yang terlebih manja and kambing gurun, rusa ada sekor jer, ular sawa, buaya kecik, arnab, ayam serama 3 sekawan and ikan. Yang rare sikit skunk, kura-kura dinosour and musang telinga capang (tak ingat nama betul die). Opsss… dari pintu masuk boleh tengok ostrich!

Walaupun binatang kat sini tak best mana, tapi bagi orang2 bandar yang susah nak jumpe binatang ternakan baguslah datang sini. Bagi kenal sikit anak2 tu dengan ayam… jgn ayam dipanggil kfc!

Ha dan yang bestnya kat sini ialah kita boleh experience bagi binatang2 makan… kat setiap kandang (bolehlah… ke reban?), diorang ade sediakan makanan seperti sayur kangkung. So boleh la bagi kambing makan bersuap ye… thats what i do. Haha…

image

Helo… besar tak kura2 ni. Malangnye takde guidepun yang boleh sy tanye berapa umur die.

image

Bagi itik makan… aku pulak yg excited.

Bagi aku dengan harga rm32 tu tak worth it la… sebab binatangpun sikit sgt. Baik la pegi zoo… berbaloi. Tapi apepun, baik untuk anak2 modern. Jangan sibuk nak kenal panda, tapi kambing dengan rusa tak boleh beza!

image

Yang ni best… tangkap ikan. Tapi sila lepaskan balik.

image

image

image

image

Ok bye!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s