Meet the blogger! Ben Ashaari

image

Alhamdullillah harini saya bertemu bloggers fofular Ben Ashaari. Terkenal juga dengan jolokan Mr. Mama tapi Ben tak kisahpun, sebab dengan hanya menulis blog Ben boleh menjana pendapatan lima angka, berpeluang ke luar negara dan paling penting boleh spent lebih masa dengan anak-anak.

Mula-mula jumpa Ben ni agak serius jugak orangnya, dengan badan sado… seriau pulak i! Tapi bila dan borak, ok jer… tak kedekutpun nak share experience.

Ben jugak berkongsi ramai jugak yang tanya bendapat Ben untuk berhenti kerja dan menjadi penulis blog sepenuh masa, kononnya nak ikut jejak langkah dialah…  tapi bile ditanya tentang plan akan datang, jawapannya tak sure. Menurut Ben sebelum dia ambil keputusan untuk berhenti kerja, dia dah menulis 2 tahun dan well establish. Ok, bukan blogger ikut suke mcm aku ye… hehe.

Paling best die bercerita, “Dulu masa saya kecik fikir senangnya kerja mak, duduk rumah jaga anak. Tapi ayah kena kerja, malam kadang2 bawak teksi untuk sara kami, senangnya keje mak. Tapi bila dah buat semua ni baru saya tau susahnya.” Erm… baru ko tau kan.

Perkongsian yang menarik bersama Ben dan PU Farish ni boleh ditonton dalam rancangan Masam-masam Manis kat tv alhijrah. PU Farish akan berkongsi pandangan tentang Mr Mama yang duduk rumah saje tak kerja, mengharapkan isteri semata-mata dan tak berusahapun bak cari kerja dan lebih selesa jaga anak sahaja dari sudut pandangan Islam.

So… kalau nak jd Mr Mama yg berjaya silalah belajar dari Ben!

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s