Tip shopping di baby fair

Tce baby fair datang lagi… wow bestkan dapat beli barang dengan harga murah. Tapi apa yang melemahkan sebab terpaksa berhimpit-himpit untuk dapat barang. Operasi pilih memilihpun x kurang susahnya. Ye lah… semua nak yang terbaikkan, lagi2 para ibu… memang penyabar orangnya. Sanggup aje pilih barang berlama-lama. Kalau lelaki confirm duk tepi jer, jaranglah nampak diorg berebut pilih barang. 

Sikit jer tips nak share, seeloknya pegi la pagi-pagi pukul 10 tu… jgn pegi hari jumaat dan lunch hour! Nanti nak jalan kena selak orang. Kedua, tak payah la bawak baby dgn stroller, sebab anda akan menyumbang kepada kesesakkan dan anda pun susah nak memilih. Pegilah waktu office hour, senang… pandai2 lah korang set masa ya… Satu lagi aku tgk orang berbondong2 beli pempers. Aku rase setelah kira2 takde lah untung sangatpun. Sebab pampers blh dpt murah kalau sales. Tak taulah… tp aku jarang beli pempers sebab x berbaloi beratur panjang. Terpulangla…

Terbaru ni sempat jugak aku ke Tce Baby Expo di Mid Valley. Alhamdullillah berbaloi…

Botol susu tommee tippe, 2 botol rm39.90 aje. Biasenya 1 dah 30++. Putingpun rm10 dapat 2. Biase dekat rm20 satu.

Plastik milk storage pun rm10 aje, biase rm13 ke atas.

Seluar tido ni sehelai rm6 je… sesuai sgtlah. Seluar Amsyarpun semua dah singkat. Baju2 ni rm5 je. Quality ok… 

Dapat swimming suit Amsyar for rm15 aje…

Dapat beg susu ni, rm35 aje.

Sekian… I like baby fair! blh survey barang baru for baby.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s