Rindu…

Tiga bulan secara senyap aku telah meninggalkan dunia yang aku sayang iaitu production live. Sungguh aku rindu… Aku telah dipindahkan ke unit kandungan, ya cabarannya lebih besar. Ibarat semua yang ada dalam station tv itu, kami perlu tau. Dari promo, kandungan program, pre pro, actual, hinggalah ke post pro. Selepas program atau sesuatu event besar, what next? Masuk rancangan apa pulak? Oh my, berat jugak nak hadap dunia baru. Tapi it’s ok, aku happy di sini.

Tapi tipulah, bila tak rindu nak berkejaran sana sini, nak hasilkan program baru, walaupun mula-mula rasa nak nangis, tp kepuasan tu lain macam. Bila tengok program sendiri ada di tv, puas hati. Walaupun masa on air masih berdebar lagi, takut-takut ada yang silap lagi kat tv nanti. Bila rating keluar satu hal! Ratinglah kayu pengukur kejayaan sesuatu program. Kalau rating tinggi maka, seronok. Kalau rendah, maka down sikit… tp kena ligat kepala nak fikir yang terbaik utk next episod.

Tak sama bila jadi custodian, kita pemberi pandangan dan cadangan aja. Bukan pembuat. Pembuat of coz leboih proud dengan karya mereka. 

Apapun bersyukur dengan apa adanya sekarang. Kalau rindu boleh aja ke production live balik… Insyallah. Ceo pun rindu, inikan I… Stay positive.

Kisah kejayaan kawan-kawan di Final AN17. Semua happy, selepas konsert tamat, I dah chow dulu… sory, malas nak bersesak. Tahiah u alls. 

My new life consist of meeting and meeting.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s